Díky příznivému počasí míří do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava zájemci i v tomto období. Kouzlo podzimní zoo si mohou lidé dokonce užít za levnější vstupné.
V chladnějším období je provoz zoo určitým způsobem omezený, kratší je i otvírací doba. Některá teplomilná zvířata jsou ze svých letních příbytků přestěhována do zázemí, kde je návštěvníci nemohou vidět. Patří mezi ně například někteří ptáci z Voliéry Papua, La Pampa, Voliér ptáků Tibetu a Číny či některé druhy lemurů na ostrovních expozicích.
Na druhou stranu zoo v Ostravě chová řadu zvířat, kterým chladnější počasí nevadí, naopak si ho užívají více než horké léto. Patří mezi ně pandy, jeleni, velbloudi, plameňáci, supi, orli, jeřábi a další. Ale i některá teplomilná zvířata lze v zimním období pozorovat ve venkovních výbězích. Pravidelně se „venčí“ zebry, sloni, levharti, šimpanzi i další primáti. Pokud klesnou teploty výrazně pod bod mrazu, jsou pak k vidění ve vyhřívaných pavilonech.
Areál zoo je pro návštěvníky otevřený každý den v roce a v každém ročním období má zoo své kouzlo. A to nejen v podzimním barevném hávu, ale také pod sněhovou pokrývkou. V chladném počasí se mají návštěvníci možnost ohřát ve vytápěných pavilonech nebo v restauraci Saola, která je rovněž otevřena každý den od 10 hodin. O víkendech mohou zavítat i do tropů – až do 15. prosince probíhají komentované prohlídky skleníků s bohatou kolekcí užitkových rostlin z tropů a subtropů.
Levnější vstupné platí do 31. března příštího roku. Dospělý návštěvník zaplatí 110 Kč, děti od 3 do 15 let, studenti, senioři či držitelé průkazů ZTP a ZTP/P starší 15 let pak 60 Kč. Zoo je v tomto období otevřena denně od 9 do 16 hodin. Do areálu je možné přijít do 15 hodin, pak se zavírají pokladny.
Foto: Monika Vlčková
Sdílejte se svými lidmi
Petr Sobol
8. 11. 2024
Mohlo by vás zajímat
Hotel Bauer je tradičním cílem turistů i firem na Bílé v zimě i v létě. Už od roku 1913, kdy jej nechal postavit olomoucký arcibiskup Bauer. Od té doby se stále snaží zlepšovat své služby. Letošní léto je ve znamení gastronomických novinek.