Ostrava má další nové bistro, které rozhodně stojí za návštěvu. Otevřelo ve Lhotce.
Nové Bistro Lhotka se nachází v historickém objektu, který byl postaven v roce 1923. V minulých letech v něm fungovala místními známá vesnická hospoda, ta však byla před dvěma lety nabídnuta k prodeji. „Někdo tam chtěl vybudovat ubytovnu, což se mi vůbec nelíbilo. Proto jsem se rozhodl, že objekt koupím,“ řekl pro patriotmagazin.cz Petr Konečný, který o pár metrů dál zároveň provozuje Golf Park Lhotka.
Součástí budovy je i penzion, který před pár lety prošel kompletní rekonstrukcí. Na tom jeho nový majitel nic měnit nemusel, starou hospodu však předělal do podoby moderního bistra, které otevřelo na přelomu srpna a září. „Měli jsme fronty od rána až do večera, prodali jsme toho spoustu. I já jsem musel vyrábět v kuchyni,“ přiblížil Konečný první dny nového bistra.
Od otvíračky uplynul více než měsíc a zájem o podnik trvá dál. Bistro je ve všední dny v provozu už od sedmi hodin ráno, takže se v něm lidé mohou nasnídat, případně si nakoupit něco dobrého do práce. Pak je „střídají“ mámy s dětmi a plno je i odpoledne. Otevřeno je každý den (kromě pondělí) do 18 hodin, o víkendech se otevírá v 9 hodin ráno.
Bistro Lhotka je rozděleno na několik částí. Hned u vstupu je prodejna s vitrínou plnou domácích dobrot. Tvoří ji zákusky, saláty, chlebíčky či paštiky. „Všechno je domácí výroba, vše si děláme sami. K tomu taky nakládáme a udíme,“ prozradil pan Konečný.
Další část slouží ke klidnému posezení, součástí bistra je také útulná zasklená a vyhřívaná zimní zahrada i nová venkovní zahrada s ohništěm, pískovištěm a vodním prvkem. Velkým lákadlem je také velká dětská herna. „U nás si to své najde opravdu každý. Děláme to tak, jako bychom dělali věci pro vlastní rodinu a naše děti. Zakládáme si na domácích produktech a přátelské atmosféře,“ dodal majitel nového bistra.
Tím, jak je Bistro Lhotka veliké a rozdělené na několik částí, nabízí i ideální prostory pro různé akce, oslavy či svatby. „Na golfu pořádáme spoustu akcí. A některé z nich bychom rádi přesunuli právě do bistra,“ plánuje Petr Konečný, jenž si díky svému novému podniku plní i jedno přání: „Pamatuji si na Labužníka v Porubě. Bistro jsem původně neplánoval, ale když už jsme se k němu dostali, tak jsem si řekl, že bychom mohli takového svého labužníka vybudovat i ve Lhotce. Takže jsme začali vyrábět zákusky, saláty či chlebíčky a jsme moc rádi, že u nás lidem chutná.“
Foto: se souhlasem Bistra Lhotka
Sdílejte se svými lidmi
Petr Sobol
10. 10. 2024
Galerie